Politică

50.000 de tineri adunaţi pe Cluj Arena au cerut demisia primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita

teiiMasacrul ecologic pregătit de şefii Primăriei Iaşi în Copou stârneşte valuri de indignare în ţară. Primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost huiduit la Cluj şi i s-a cerut demisia, în cadrul unui eveniment organizat de Radio Zu.

Zeci de mii de tineri adunaţi pe Cluj Arena pentru concertul Forza Zu l-au huiduit în cor şi au cerut demisia primarului de Iaşi, PSD-istul Gheorghe Nichita. Unul dintre animatorii postului de radio, ieşeanul Daniel Buzdugan, a vorbit pe scenă despre masacrul ecologic pregătit de şefii Primăriei Iaşi în Copou, una dintre cele mai frumoase zone verzi ale României. Angajaţii primăriei au marcat pe ascuns pentru tăiere peste 500 de arbori sănătoşi din parcurile Copou şi Expoziţiei, iar edilii refuză să dea explicaţii pertinente despre scopul acestei acţiuni. Animatorul a îndemnat audienţa să-şi manifeste părerea despre “cei care conduc Iaşul şi vor să taie copacii”. Tinerii au răspuns cu un cor uriaş de huiduieli şi au strigat “Demisia!”. “Domnule primar, opriţi crima!”, a îndemnat ulterior Daniel Buzdugan. La Iaşi, societatea civilă şi intelectuali de calibru au luat, de asemenea, atitudine, împotriva proiectului care ar putea să ascundă interese imobilare ale unor oameni de afaceri apropiaţi de primărie. Pe de altă parte, primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita, le pune etichete de “cretini”, “bolnavi mintal”, “isterici” şi “ciudaţi” ieşenilor care se arată revoltaţi de planul masacrului ecologic.

Organizatorii evenimentului de Cluj au estimat că audienţa la spectacolul care a avut loc sâmbătă, 17 mai, s-a ridicat la 70.000 de persoane, potrivit cityzen.ro. Presa locală din Cluj a scris că la spectacol ar fi fost prezenţi 50.000 de tineri.

Autor: Cezar Padurariu

Sursa: Adevarul

Despre autor

contribuitor

1 comentariu

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Doar atat!!! Atat merita un politician mafiot….DEMISIA….
    Bine ca putem suporta asta.In tari civilizate,un masacru ecologic este un caz penal!!!Noi oricum suntem un stat anormal la periferia civilizatiei!!!!

Abonează-te la newsletter