Politică

Atenţie, se ascultă telefoanele! VODAFONE: Există cabluri SECRETE…

vodafone06june14-480710Vodafone, una dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă din lume, a dezvăluit existenţa unor cabluri secrete care le permit agenţiilor guvernamentale să asculte toate conversaţiile de pe reţelele sale, acestea fiind utilizate la scară largă în unele din cele 29 de ţari din Europa şi nu numai în ţările care compania de telecomunicaţii îşi desfăşoară activitatea, informează The Guardian.


Vodafone, care publică un raport privind programele de monitorizare ale statului, face aceste dezvăluiri cu scopul de a se pune capăt utilizării tot mai largi a reţelelor de telefonie mobilă pentru spionarea cetăţenilor, potrivit Agerpres.

Compania afirmă că aceste cabluri secrete sunt conectate direct la reţeaua sa şi a altor grupuri de telecomunicaţii, ceea ce le permite agenţiilor secrete să asculte sau să înregistreze conversaţii live, şi, în anumite cazuri, să localizeze un client.

În Albania, Egipt, Ungaria, India, Malta, Qatar, România, Africa de Sud şi Turcia este ilegală dezvăluirea de informaţii referitoare la înregistrarea sau interceptarea convorbirilor şi a mesajelor telefonice, adaugă sursa citată.

În aproximativ şase dintre ţările în care operează Vodafone, legea fie obligă operatorii de telecomunicaţii să instaleze cabluri de acces direct sau le permite guvernelor să facă acest lucru. Compania, care deţine reţele de telefonie fixă şi mobilă, nu a dorit să dezvăluie ţările în cauză, deoarece anumite guverne ar putea lua măsuri prin încarcerarea personalului său.

Sistemele de acces direct nu necesită mandat, iar companiile nu deţin nicio informaţie cu privire la identitatea sau numărul de clienţi monitorizaţi. Supravegherea în masă se poate întâmpla în orice reţea de telecomunicaţii, fără ca agenţiile secrete să fie obligate să justifice acţiunile lor companiilor implicate

Sursa: Realitatea.net

Despre autor

contribuitor

1 comentariu

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Daca asculta si cand se bate palma de un randevou treaba lor, sa fie gelosi ca nu fac si ei. Daca ii asculta pe homosexuali, pe LGBT, pe criminali, pe hoti, pe drogati, pe politicieni, pe tradatori, BRAVO LOR ! In mine au un sustinator pentru a nu se ingradi cu fel si fel de porcarii care, sub pretextul ca tin cu boborul, ei de fapt tin cu hotul, cu banditul, cu nemernicul.

Abonează-te la newsletter