Analize și opinii Politică

Ipocrizia Europei de Vest

Prin natura firii, omul uita momentele mai grele din viata sa. Nu acelasi lucru se intampla si cu istoria. Ea nu uita, nu este partinica, dar poate fi denaturata in scopuri ce cu greu pot fi clasificate ca fiind oneste sau pline de moralitate.

Stim ca in Romania se minte, cel mai adesea “prin omisiune”, stim ca adevarul este distorsionat si prezentat dupa cum o cer interesele momentului. Ce s-ar fi intamplat daca adevarul despre evenimentele din decembrie 1989 ar fi fost prezentat asa cum este?! Da, am fost ajutati, nu trebuie sa ne fie rusine si nici nu mai conteaza cine a facut-o. Sa incercam sa ne inchipuim care ar fi fost soarta a mii de fesenisti, daca romanii ar fi stiut adevarul istoric.

Sunt destui aceia care stiau ca aproape tot ce produceam pleca la rusi, dar sunt prea putini aceia care stiu ca multumita lui Winston Churchill, Romania a fost obligata sa traiasca sub control sovietic in proportie de 90% (9 octombrie 1944). Sa adaugam doar ca tari precum Ungaria sau Iugoslavia “beneficiau” doar de 50%, iar Grecia de 10%. URSS si tarile vestice victorioase au condamnat Romania la plata unor datorii uriase de razboi, aproximativ 1.200 milioane de dolari, iar in Europa de vest declansau celebrul plan Marshall.

Sa mentionam doar ca in perioada septembrie 1944- martie 1947, venitul national a fost de aproximativ 1.245 de milioane de dolari! Si pentru a ne demonstra cat de impartiala este justitia internationala, Germania era scutita de plata a 200 de milioane de dolari, suma ce reprezenta datoria catre … Romania. Ca sa compenseze, marinimoasa URSS isi “recupera” datoria de razboi, 300 de milioane de dolari, la preturile corespunzatoare anului … 1938 si la un curs valutar stabilit de economistii rusi.

Venind in zilele noastre, nu putem sa nu admiram tenacitatea cu care a fost distrusa tara noastra. Atat din interior, cat si din exterior. Probabil ca multi se asteptau ca Vestul sa ne puna pe tava mult dorita friptura. Au facut-o dupa ce ne-au obligat sa inchidem in Banat cel mai mare combinat de producerea si industrializarea carnii de porc. Tot Vestul cel binevoitor ne-a ajutat sa trecem combinatul siderurgic de la Galati in mainile anglo-indienilor, considerand ca unde s-a dus porcul din ograda se poate duce si otelul.

Cat despre demontarea si vanzarea fabricilor si uzinelor ca si fier vechi prietenilor din lumea araba, care intamplator au relatii foarte stranse de prietenie cu mama Rusia, se poate continua cu: Au fost odata… La fel putem spune si despre gazul natural, despre curentul electric s.a.m.d.

Desi pare o mare realizare, emigrarea spre Vest a fortei de munca brute a insemnat un castig imens nu pentru Romania, ci pentru destinatari, care se confruntau cu o crestere accentuata a masei de pensionari si o scadere a numarului de cotizanti. Din fericire, procesul a fost incetinit si azi ni se fura, pardon, este ajutata sa se afirme materia cenusie. De ce sa cheltuiasca ei miliarde in educatie cand pot primi totul gratis?!

Desigur ca nu putem sa ii culpabilizam doar pe vestici sau pe estici ca doresc sa puna stapanire totala pe Romania; nimic nu ar fi fost posibil fara ajutorul nepretuit al iubitorilor de tara si neam, adevarati patrioti, care nu ne-au lasat sa murim de foame, dar nici sa muncim. Iar rasplata fara munca gasim doar la jumatate dintre asistatii sociali.

Timp de 50 de ani, tarile vestice si-au oblojit ranile dobandite in razboi, iar astazi vin in fata noastra si cu o ipocrizie fara margini ne invata cum sa stam in genunchi si in fata lor. Tot ele, in timp ce ne vorbesc despre coruptia la nivel inalt, sprijina (nu sanctioneaza!) bancile care au fraudat economiile mondiale, declansand o criza ce a trimis in strada zeci de milioane de tineri. Din banii cetatenilor!

In aceste conditii, noi cum ingenunchem: catre Est sau catre Vest?! Si ca veni vorba, “politicienii” nostri au aflat ca omul a trecut la pozitia bipeda?!

sursa: ziare.com

Despre autor

contribuitor

3 comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • 1.ANUMITE PERSOANE SE LIMITEAZA DOAR LA NUMEROTAREA DE LA 1 LA 10.CAZUL ANTEPREDECESORULUI MEU.DAR,NU E DE AJUNS NUMAI ACEASTA.
    2.VREAU SA AMINTESC AUTORULUI DE LA PREZENTUL ARTICOL CA A OMIS SA SPUNA CATEVA CUVINTE DESPRE UNUL DIN MAREA INDUSTRIE SOCIALISTA ROMANEASCA:COMBINATUL DE UTILAJ GREU DE LA IASI(C.U.G.IASI)ERA PRINTRE PRIMELE IN EUROPA SI IN LUME.A FOST DISTRUS(FARAMITAT)UN CONGLOMERAT DE FIER VECHI.INCOMOD PENTRU STRAINATATE.PIATA DE DESFACERE NU MAI AVEAU CAPITALISTII(VESTICII).CA ATARE SA TRECUT LA MAREA PRIVATIZARE(DISTRUGERE).
    3.SUMA CARE SE DATORA ROMANIEI DE CATRE GERMANIA:NU ESTE O IMPARTIALITATE A JUSTITIEI INTERNATIONALE.ESTE O AFACERE INTRE PRESEDINTIA ROMANIEI SI CANCELERIA GERMANA.
    4.FORTA DE MUNCA NU EXISTA IN ROMANIA.CA ATARE NICI COTIZANTI NU EXISTA PENTRU FONDUL DE PENSII.FONDUL DE LA CASA DE PENSII SA VOLATILIZAT(IN BUZUNARUL INCULTEI ELITE POLITICE)ASA SA APELAT LA SOCIALISTUL FRANCEZ D.S.K. DE LA FONDUL MONETAR INTERNATIONAL SI AM FACUT IMPRUMUTURI SERIOASE PENTRU A PLATI PENSIILE BIETILOR ROMANI.LASA CA PROSTIMEA NU O SA AFLE.DAR,UITE CA ADEVARUL IESE LA IVEALA.CONTURILE CURENTE ALE BLONDEI CHIORULUI SI ALE PITICULUI DIN BANCILE STRAINE SE INMULTESC.TARA SUFERA.MAI BINE O MONARHIE.ASADAR VOM SCAPA DE TOATE DATORIILE CARE LE-AU FACUT POLITICII NOSTRII(TOTUL CE SA FACUT PANA IN PREZENT;S-A FACUT CU BUNA STIINTA)TOTUL A FOST PLANIFICAT DE ELITA POLITICA.IMPUSCATI TOTI.CA PE CEAUSESCU.OMORATI TOTI.NICI UNUL SA NU SCAPE.DIN GAURA DE SARPE SA FIE SCOSI SI OMORATI.NUMAI ASA VOM SCAPA DE HOTI BANDITI SI CRIMINALI.TRADATORI DE TARA SI DE NEAM.

Abonează-te la newsletter