Politică

OTV-izarea PSD: spre o Românie socialistă!

ponta-diaconescuRăspunsul PSD la coalizarea dreptei este halucinant şi extrem de populist. Asta dovedeşte că Victor Ponta s-a speriat după 25 mai, când la alegerile europarlamentare partidul său, aflat într-o coaliţie roşie, a obţinut abia 37 de procente, insuficiente sufragii pentru a obţine în noiembrie funcţia de preşedinte al României. Bazinul electoral al social-democraţiei nu are de unde să mai culeagă voturi. Atunci, disperat de rezultat Victor Ponta a pus la cale o strategie populistă, care îl compromite în faţa românilor: alianţa cu partidul OTV. După ce în ultimii ani Victor Ponta s-au porcăit cu Dan Diaconescu la televiziune şi în presă, s-au spurcat pe privatizarea frauduloasă a Oltchim, şi-au dat la gioale pe candidatura de la Gorj, situaţia penibilă culminând cu închiderea OTV de către partidul-stat PSD, iată că azi trandafirii s-a înfrăţit cu flacăra violet.

Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra la guvernare, premierul Victor Ponta precizând că nu exclude varianta în care PPDD să primească un portofoliu în Guvern. Anunţul primului-ministru a venit după o nouă serie de negocieri între liderii PPDD şi PSD, la care a participat şi el, alături de vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele PPDD, Simona Man, şi secretarul general, Liviu Neagu. Întrebat dacă partidul condus de Dan Diaconescu ar putea avea şi miniştri sau secretari de stat în guvern, Victor Ponta a spus că acest lucru este posibil. “Nu exclud această variantă, dar nu a fost nicio decizie luată astăzi”, a răspuns premierul. Negocierile dintre PPDD şi PSD au loc în contextul în care liberalii au anunţat că vor face majorităţi în teritoriu altărui de PDL, situaţie în care social-democraţii vor fi obligaţi să caute susţinere la alte partide. “Vom face majorităţi în toate judeţele în care putem. Unde nu putem, suntem în opoziţie”, a mai spus Ponta, în Parlament.

Victor Ponta pune la cale şi redeschiderea OTV, care reprezintă bazinul electoral al partidului lui „Dan Diaconescu în Direct”. S-a dovedit la alegerile din 25 mai că DD fără OTV nu înseamnă electoral decât vreo doi la sută. Când funcţiona OTV românii manipulaţi de DD au votat în proporţie de vreo șapte la sută, din sufragii, cu Partidul Poporului. Redeschiderea OTV, care se adresează păturii sărace şi limitată intelectual a electoratului român, de factură socialistă, va duce la creşterea importanţei partidului lui Dan Diaconescu. În acest sens trebuie văzută cheia colaborării dintre Dan Diaconescu şi Victor Ponta. Adică redeschiderea OTV şi o campanie electorală populistă în favoarea lui Victor Ponta pentru alegerile prezidenţiale de la toamnă.

Prin măsurile economice socialiste: noi taxe, acciza la carburant, creşterea pensiilor mici, indexarea salariilor tinerilor angajaţi, precum şi ridicarea salariului minim pe economie, împreună cu o campanie electorală marca OTV, care recrutează electori din lumpenproletariatul satelor şi oraşelor sărace Victor Ponta mizează pe câştigarea alegerilor prezidenţiale. Asta în dauna candidatului dreptei, care se bazează pe electorii dinamici sau privaţi ai României, care creează plusvaloare economică, socială şi culturală, dar, din păcate, aceştia sunt puţini faţă de marea masă sărăcită, după 25 de ani de jafuri puse la cale de o clasă politică coruptă şi subordonată intereselor marilor puteri şi multinaţionalelor.

Autor: Ionut Tene

Sursa: Ziarul Natiunea

Despre autor

contribuitor

1 comentariu

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Multe neadevaruri care m-au facut sa nu mai citesc artcolul pana la capat.
    In Romania nu exista partide de stanga si de dreapta. Sunt doar clanuri pline de interlopi si de o parte si de alta. Faptul ca vedeti doar fata medaliei, neglijand reversul demonstreaza o judecata lipsita de luciditate. Ceea ce reprosati PSD-ului a facut si PNL-ul. S-au aliat cu cei cu care mai acum un an sau doi erau la cutite, iar cat despre inchiderea OTV-ului s-a ocupat Presedintele Stat-Guvern-servicii secrete. Ma asteptam la o analiza normala si nu una partinitoare. Pacat.

Abonează-te la newsletter