Politică

România are nevoie de…români. Tu cine eşti pentru Ţara ta?

tricolorul-romaniei-ziua-imnului-nationalProblemele ţării le cunoaştem cu toţii, ştim că suntem guvernaţi de un sistem corupt, ştim că gradul de cultură al tinerelor generaţii este în picaj accelerat, ştim că pensiile bătrânilor sunt, mai degraba, o sentinţă la moarte înainte de vreme decât un drept după o viaţă de muncă, ştim că valorile adevărate ale acestui neam, de la inventatori la artişti şi de la olimpici la scriitori, nu sunt promovate şi se sting în anonimat. Ştim cu toţii, de asemenea, că suntem minţiţi, furaţi şi înselaţi de politicieni de 25 de ani, politicieni care nu sunt decât slugi perfide ale unor interese străine de ţara noastră.

Celor de mai sus li se adagă altele şi altele, lucruri mai mari sau mai mărunte, cu care, fiecare dintre noi, ne confruntăm zilnic. Dar dacă tot cunoaştem aceste lucruri, suntem conştienţi de gravitatea lor şi de riscul pe care perpetuarea lor îl reprezintă pentru generaţiile ce vin, atunci de ce vă mai irosiţi timpul dezbătându-le iar şi iar, în loc să procedaţi la identificarea de soluţii? Mai exact, de ce nu acţionaţi?

“Cum, ce să fac, nu stă în puterea mea să schimb nimic”…sunt cuvinte pe care le-am auzit des de la mulţi români, semn că toată politica dusă împotriva noastră a funcţionat perfect, iar rezultatul este cel de astăzi: un popor supus, fără atitudine, fără voinţă, mai degrabă interesat strict de satisfacerea nevoilor imediate şi personale decât de acţiune către un scop comun şi o schimbare.

Eu îţi spun că poţi face multe, da, TU, cel care acum citeşti aceste rânduri. Ia atitudine între cei din jurul tău, în grupul de prieteni şi în familie, informează-i pe cei apropiaţi cu privire la trecutul nostru ca neam, nu te aştepta ca şcoala să-ţi culturalizeze copiii, ci fi tu acela care pune cartea în mâna celor mici! Promovează lucrurile pozitive despre România, aşa cum trebuie să ni le asumăm şi pe cele negative!

Vorbeşte-le tuturor despre istoria noastră ascunsă, furată, despre continuitatea noastră ca neam în acest spaţiu geografic, despre voievozii noştri, despre frumuseţile naturale de la noi! Renunţă la atitudina slugarnică în faţa vesticilor, pentru că nu ai niciun motiv ţii capul plecat. Vestul Europei s-a dezvoltat pe jaf şi ucidere în imperii coloniale şi pentru că, în estul continetului, Ţările Române erau scut împotriva valurilor asiatice. Francezii ridicau Notre Dame, pentru că porturile lor primeau zilnic resurse, materiale şi bogăţii din provinciile supuse cu forţa, Ştefan ridica mănăstiri modeste, pentru că Moldova era, la vremea sa, poate singura pavăză împotriva otomanilor…

Nu-ţi mai vinde pământul străinilor! Ai grijă de el, pentru că ne este cea mai mare avere! Nu-ţi condamna copiii să devină chiriaşi în ţara lor! Învaţă să te implici atunci când simţi că ţara ta sau români de-ai tăi sunt supuşi vreunui abuz de orice fel. Şi asta nu doar prin solidaritate on-line. Hai să nu mai dăm semn de unitate doar când ne strângem 50.000 de oameni la un meci de fotbal, ci să aratăm că suntem solidari atunci când este vorba de lucruri importante, de interes naţional.

Schimbă-ţi atitudinea, nu te mai văita, nu mai poza în victimă, bunicii şi străbunicii tăi nu au luptat pentru ţara asta pentru ca tu, vlăstarul lor, să anulezi toată zbaterea lor cu un simplu “eh, asta e, România se duce în jos, n-avem ce să facem”. Cine vrei să vină să te salveze? Cine te aştepţi tu să-i pese de noi din afară? Istoria îţi demonstrează prin multe exemple că un popor este singurul în măsură să acţioneze pentru el, că niciodată din exterior nu va veni vreun sprijin dezinteresat.

Citeşte, informează-te, organizează, de pildă, seri de dezbateri istorice, faceţi schimb de opinii şi cunoştinţe, de idei! Ieşi afară din casă şi vezi dincolo de locul de muncă şi terasa din colţul străzii! Descoperă România şi vei fi fascinat de frumuseţea ei, de istoria ei, de uriaşa moştenire pe care ţi-o oferă şi de care trebuie să ai grijă!

Renunţă la gândul “ce să fac în România, că ea nu-mi oferă nimic”. Ba ţi-a oferit totul, ai resurse, ai pământ fertil, ai păduri, ai aur, ai argint, ai ape, ai tot ce-ţi trebuie. România suntem NOI, poporul ei. Dacă noi nu ne oferim nouă înşine, cine să ne ofere? România nu este un angajator care să remunereze pentru munca depusă, ea ţi-a oferit tot ce-i trebuie să te dezvolţi ca neam.

Nu suntem nici pe departe oameni perfecţi, suntem un neam, un popor, cu bunii şi cu răii săi, dar, pe lumea asta, nu ne avem decât unii pe alţii. Trebuie să ne recunoaştem defectele, greşelile şi să încercăm să le corectăm, să strângem rândurile şi să arătăm tuturor că existenţa noastră neîntrerptă de milenii pe acest pămând nu este vreo întâmplare, ci se datorează unui spirit care ne-a dat statornicie.

Poate nici eu şi nici cei apropiaţi mie, alături de care, de ceva vreme, sunt implicat în procesul de redeşteptare a conştiinţei naţionale nu vom reuşi în ceea ce ne-am propus, poate acum doar se nasc germenii unei schimbări ce va avea loc peste alte zeci de ani, dar ne-am asumat să încercăm, să arătăm că doar acţiunea poate conduce la rezultate. Am 20 de milioane de fraţi şi surori, îi aştept să se trezească…ROMÂNIA ARE NEVOIE DE ROMÂNI!

Autor: Valentin Roman

Sursa: Valentin Roman

Despre autor

contribuitor

6 comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Cum adica tara mea? Ce, am actiuni la ceva? Ma intreaba cineva ceva, in afara ca tre’sa platesc impozite pentru toti ghertoii ajunsi in parlament pe voturile alora din teleorman cu iq-ul mai mic decat am eu cm in penis? Sper ca sunt un viitor membru al diaspora pentru tara mea si o sa pastrez limba romana numai pentru injuraturi.

  • Asta-i ca si cum ai face lobby, pentru propria ta tara in fata propriei tale familii.In acelasi timp politicienii care au puterea, se folosesc de aceasta sa ne contrazica si sa ne demonstreze ca Romania nu mai este a noastra,ci doar a LOR!!!!!

  • Când o sa scapam cu adevarat de lichele si lichelism din toate institutiile statului…Atunci vom putea actiona asa…Altfel e ca si cum ai spune”Protejati natura” in timp ce padurile sunt defrisate cu stirea autoritatilor…..!!!!

  • Felicitari d-le Roman!Aveti perfecta dreptate!Publicati si in presa centrala articolele dvs,doar asa pot fi treziti romanii din letargie!

  • pictez 16-20 de ore pe zi, am publicat 9 carti de poezie, am pe blog o serie de documentare incercand sa deschid ochii altora, amendez corporatiile la raf. si lista continua. sunt artist si am 31 de ani :)
    cand o sa vrei detalii despre acest roman, cere-mi.

  • Frumos spus domnule, din toata inima dumitale de roman; demult nu am mai citit asa de frumos spus! Bravo! Tocmai mi-ai mai servit cateva idi in ceea ce priveste informarea celor din jur.
    Multa stima!

Abonează-te la newsletter