Politică

Va fi INTERZISĂ vânzare terenurilor către străini?

pamant-romania-straini-vinde-cumpara-e1419231836577Vânzarea terenurilor către străini, o problemă sensibilă pentru fermieri care vor să existe legi clare în privința păstrării suprafețelor în proprietatea românilor. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, spune că România a avut șansa să ceară modificarea legilsației la Bruxelles dar nu a făcut-o. Motivele, declară tot ministrul sunt străine de el dar în 2016 dorește să schimbe legislația care îi nemulțumește pe agricultori.

”La momentul în care noi am adoptat Legea 17 privind unele măsurile de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole, chiar eu am fost ca secretar de stat la Bruxelles, și acolo mi s-a spus, pentru că legea avea câteva restricții și prevederi utile cred eu iar CE ne-a spus că putem să impunem resticții cu condiția să avem niște obiective pe care trebuie să le atingem adoptând aceste restricții. Deci nu ne-a interzis.

Ulterior nu știu din ce cauză au dispărut acele elemente. În această perioadă, și este o mare presiune de la fermieri, vrem să reluăm legea și să o modificăm și vom face un grup de lucru la care să participe și agricultori să vedem ce se poate face”, a declarat  ministrul la Senat.

Sursa: Agrointel.ro

Abonează-te la newsletter